Kak Rusnah's Recipe
"
By: Rusnah Ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 13-Mar-2009 15:17 Email | Share | Bookmark
SALE PINGGAN MANGKUK MIKASA

 
Kak rus bersama dgn Kak Nab ke Kulim hari ni....ke Kilang Pinggan Mangkuk MIKASA.....di belakang Taman Lobak.Ramainya kaum ibu .....mengangkut pinggan mangkuk yang diborong bawa balik.Kaum bapa pun ada membantu. Bila kak rus tiba...dah berduyun-duyun pembeli dah sampai terlebih dulu dan dah berduyun-duyun dah balik.Sale bermula pada hari ini Jumaat hingga hari Ahad ni.Wow..beli satu hal.....dapat hadiah pula lagi satu hal.Pinggan mangkuknya cantik menawan.Tapi sebentar tadi bila kak rus buka laman web Mikasa rupanya ada lagi pinggan mangkuk yang lagi menawan.Kilang ini yang terletak di Kulim mengeluarkan pinggan mangkuk khas untuk dieksport ke luar negara.
Cepat...datang ke Kulim....pasti Zai pun ada kot......sebab dok kat Kulim......Sale akan berjalan sehingga hari Ahad ni...... Ini sale yang pertama....sale yang kedua akan diadakan pada bulan Jun ini....dan ada lagi sale yang ketiga...TUNGGGGGUUUUUU.....
Untuk maklumat terkini hubungi pejabat kilang Mikasa 04-4892193
Ini pinggan-pinggan Mikasa yang kak rus beli sikit-sikit.........BUBUR KACANG
Balik dari Kulim petang semalam dah dekat-dekat waktu Asar...lintang pukang kak rus tunaikan solat.Lepas solat perut pula terasa lapar...kak rus terus rebus kacang hijau untuk dibuat bubur kacang.Bila bubur siap..teringin pulak nak makan macam dulu-dulu semasa masih ada tok wan.Makan bubur kacang dengan biskut 4 segi atau cream crakers.....Mmmmm sedap.

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net