Kak Rusnah's Recipe
"
By: Rusnah Ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 10-Dec-2010 07:24 Email | Share | Bookmark
Buat Roti Lagi.....Garlic Knot Pula....

 
Kak rus buat roti lagi.........semuanya pasal dok tengok gambar-gambar masakan dekat Foodgawker.Tergoda bila masuk bahagian roti.....tapi sayang tak berapa nak laris di kalangan ahli keluarga pasal tiada inti.Lain kali kena fikirkan roti kosong tak berapa nak laku....kak rus kena perisakan dengan sesuatu walaupun dan diperisakan dengan bawang putih, butter dan Italian Herb....huhuhuhuhu.....Ini caranya....mudah saja....
Resepi Titli's Busy Kitchen.......


Kak rus copy maklumat ini dari blog Puan Norzailina....Terima Kasih yang teramat

Minumlah Air Suam
Kepada sesiapa yang gemar minum air ais atau sejuk, fakta ini sangat bermakna. Memanglah sesuatu yang nikmat untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan minyak yang kita makan bersama hidangan. Sudah tentu ia melambatkan lagi proses pencernaan. Sekali gumpalan minyak ini bertindakbalas dengan asid di dalam perut, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. Dalam masa terdekat, ia berpotensi bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Adalah penting untuk minum sup panas atau air suam semasa dan selepas makan.
Petanda Lazim Serangan Jantung – Anda seharusnya mengambil tahu yang petanda serangan jantung bukan sahaja pedih pada sebelah kiri. Awasi jika terasa sakit yang menyesakkan pada dada kiri. Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Muntah-muntah dan berpeluh berlebihan juga antara tanda-tanda lazim. 60% pesakit yang terkena serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun dari tidur. Sakit pada dada boleh menyebabkan tidak sedarkan diri. Berhati-hati dan berjaga-jagalah sentiasa. Lebih banyak yang anda ketahui berkenaan serangan jantung, maka lebih peluang untuk anda terselamat.

Assalamualaikum.......dan Terima Kasih Semua.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net