Kak Rusnah's Recipe
"

My name: Rusnah Ahmad
My Fotopage: http://kak-rusnah.fotopages.com/
About me:
From: Malaysia
Camera:
Nikon
Coolpix SQ
Nikon
Friends:
Ma DiHaA
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERKINI Lokasi kami di PJ, Selangor. Sudi2kanlah klik http://mamawandiha.blogspot.com/search/label/Tempahan(Di SINI) untuk melihat tempahan yang kami terima. Terima kasih. Since 11th Jan 2010, 12.01 pm THANK YOU TO ALL VISITORS.. ;-) View this Fotopage entry
minaq jinggo
Latest entry:Minaq Jinggo has migrated
FOR THE LATEST NEWS ON JINGGO'S WORKS, PLEASE VISIT http://jinggo-fotopages.blogspot.com I HAVE MIGRATED TO BLOGSPOT View this Fotopage entry
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
Lynnhassan Baking Studio
Latest entry:fotopages kembali!!!
dia mali balik!!tapi dah lupa la nak post pic guna coding..kena belajar balik. stay tune View this Fotopage entry
Sweet n Spicy
Latest entry:Food Magazine RASA shooting
View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
Daalia Abdul
Latest entry:Fancy Macarons Class
https://flipagram.com/f/JT18VqFFUI View this Fotopage entry
The Cake .. Another View
Mama sya
Latest entry:Pindah ke alamat baru
Assalammualaikum buat semua. Mamasyafotopages dah pindah ke sini ; http://dapur-mamasya.blogspot.com/( Dapur Mamasya). View this Fotopage entry
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
jie jie
Latest entry:60. HERBA KHAZANAH WARISAN - DURIAN BELANDA/SIRSAK
Salam semua Manfaat Buah Sirsak / Sirsat Sebagai Obat Kanker, DLL Berikut uraian kandungan gizi dan kegunaan buah, bunga dan biji sirsak / sirsat untuk kesehatan terutama untuk pengobatan kanker, ambeien, sakit liver, bisul, eksim, rematik, sakit pinggang, dll Nama Umum : Buah sirsak / sirsat Nama Latin : Annona muricata L Nama lain : Soursop (Inggris), Corossol atau Anone (Perancis), Zuurzak (Belanda) guanábana (Spanish), graviola (Portuguese), Brazilian Paw Paw, Corossolier, Guanavana, Toge-Ba... View this Fotopage entry
Hayati Ibrahim
http://s06.flagcounter.com/more/TTqN() Flag counter posted on 16th March 2010 UNTUK ENTRY TERBARU SCROLL KE BAWAH YA.... View this Fotopage entry
Siti Azlina Abdul Aziz
Latest entry:ALOHA I'M BACK
Aloha...I'm back.... ;-) Korang nak tahu kenapa aku kembali ke sini...sebabnya my good friend dah pulang dan sedang mengaktifkan dirinya semula di sini siapa??? Fazzarinna...korang boleh layan FP baru nya nanti... ini addressnya http://cintamerahjambu.fotopages.com ... So korang nanti jangan la segan2 singgah FP sahabat aku ni yer... Aku memang rindu sangat2 dengan FP. Sebab mula2 aku berjinak di alam cyber ni adalah melalui FP, kemudian aku beralih ke blog dan kini bzz dengan FB atau "muka buku... View this Fotopage entry
amal hayati
Latest entry:Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2011
Assalamualaikum... masih dalam suasana raya..walaupun kita kita masuk 21 syawal.. hanya berkesempatan untuk meletak gambar terbaru.. utk kenangan raya 2011.. Gambar terbaru sejak kehahiran puteri tersayang Amani Miasara 4 Hero 1 Heroin Tercapai hasrat nak sedondong dgn anak perempuan.. Raya tahun ni kmal sempat buat Lontong dan mee kuah je.. untuk jamu tetamu yang datang... ttg gambar..mmg tak sempat... ada tu ada tpi semua gambar tak berjenis... tak cantik langsung... "SELAMAT HARI RAYA"... View this Fotopage entry
4 Hero 1 Heroin
norhasimah mohd nor
Latest entry:LAUK-PAUK ALA KAMPUNG
View this Fotopage entry
de nuanza
Post by nuanza on Tue Feb 02, 2010 View this Fotopage entry
roszana asru
Latest entry:Kem Perdana 2011 : BANYU MANIS BUKIT KERAYONG
Banyaknya halangan nak update FP ni....gambar x mau kuar2..... Dah 3 hari upload gambar....slow banget..... View this Fotopage entry
Zana Hassan
Latest entry:gedung height apartment for rent - available may 2011
NOT AVAILABLE. HAS BEEN RENTED ON MAY 2011. please contact me Ros at 0129102655 for further info. View this Fotopage entry
nor marlida
Latest entry:BIHUN SUP UTARA KITA KEMBALI
Boleh contact 016-3571159 @ 019-9543616 View this Fotopage entry
cho zila
Latest entry:Fotopages Kembali
Dengar khabar fotopages kembali... terus menjenguk ke sini... Oh la la la... dah ada rupanya... View this Fotopage entry
zahara hassim
Latest entry:Lasagna
Pertama kali buat lasagna ni...menjadi & sedap... :P Lasagna Inti 1 Carrot 3 Celery stick 2 biji bawang besar 1/2 kilo daging cincang. 3 sudu tomato puri. cara 1.Tumis bawang 2. Bila bawang dah lembut masukkan carrot, calery, daging cincang,tomato puri dan garam.. 3. Masak sehinnga hampir kering. Sos Putih. 2oz butter 1/3 cwn tepung gandum 2 1/3 cwn fresh milk sedikit serbuk lada hitam & garam cara2 Campurkan butter & tepung skit ski, diatas api perlahan.. bi... View this Fotopage entry
aisyah mrs kay
Latest entry:Rindu..bukan x rindu..tp x mampu
Selamat tahun baru utk semua kengkawan.... jom teman jamu mkn sosej roll dan triffle nih..... resepi? tak payah le..senang benor ni... View this Fotopage entry
mama tanawit
Latest entry:N3 yang fedup-minta pertolongan kawan2 FP.
Salam petang sabtu kawan2 jangan terkejut pula kalau terbaca N3 ila kali ni. Saya sangat2 fedup dgn FP saya ni :head_bang: . Fp ini merupakan fp yang kedua saya, setelah fp yang pertama tak dapat buat link. saya terpaksa buka fp ini sekarang ini masalah yang boleh di kata lebih kurang sama dgn fp yang pertama berulang lagi.:cry: saya sangat2 sedih dan kecewa sekali. saya harap kawan2 dapat menolong masalah saya ini. sekarang ni saya dah pun masukan banyak N3 dlm Fp ini tapi tak boleh pula buat link. ... View this Fotopage entry
Ayie Cheras Selangor
Latest entry:Jom Ke Umah Baru Kami!....^_^
Bismillahirohmanirohim... Aslkum semua!..wahhhhhh...lama giler ayi tak up date fotopages ku ini..huhu...actually..nak jemput you all semua singgah ke blog kami...segala komen membina sangat kami harap2kan...insyaALLAH ayi akan tetap update fotopages ni dilain masa...pepe jgn luper singgah ke http://kaknorcookies-mufin.blogspot.com/ ...jemput singgah tau!... 8-) Pstt...yg berminat ngan produk kami boleh je call ayi yer...017-6944210 maceh...luv u all!.... :flowers: :flowers: View this Fotopage entry
zira
Latest entry:::update::
Lamanya tak update fp nih..penuh ngan sawang dah nih..ada sesaper nak keja part time tak?tolong cuci sawang kat sini..haha LOL LOL kak nurul..xpalah xdak rzeki kita nak berjumpa..insyaAllah len kali kita jumpa ya... kak zaiy..nih pun x dan nak tebas lagi lalang nih..huhu View this Fotopage entry
sherryn m heath
Latest entry:Salam Ramadan
Selamat berpuasa semua View this Fotopage entry
siti mariam
Latest entry:Dari Fotopages ke Blog
Assalamualaikum.... Buat kawan-kawan yang tak jemu-jemu bertandan ke sini,jemputla ke blog Mariam pulak ye... Fp atau blog mana-mana sama je tujuan Mariam,iaitu nak kongsi dan juga belajar mencuba resepi-resepi baru dari kawan-kawan alam maya....Walaupun fp ditinggalkan,tapi ia tetap di hati sebagai kenangan...Jemputla datang ke rumah baru Mariam http://mariamsayutiy.blogspot.com/ Terima kasih kepada kawan-kawan yang tak jemu-jemu bertandan ke sini dan meluangkan sedikit masa untuk tinggalkan kata-k... View this Fotopage entry
baayah bakri
Latest entry:Birthday Kimi Ke 12 Tahun...
Assalamualaikum...sambutan birthday Kimi yg ke 12 thn kami sambut 3 beranak je dan secara yg amat simple...syukur Alhamdulillah, moga kehidupan Kimi diberkati dan diluaskan pintu rezekinya serta menjadi kebanggaan kami dunia akhirat...amiinn Ok, bye... View this Fotopage entry
PERMATA HATIKU
Latest entry:ASSALAMMUALAIKUM
SERBA SEDIKIT TENTANG DIRIKU= NAMA SAMARAN:AZA,SHAZA,PAH TARIKH LAHIR:24 DEC 1981 NAMA SUAMI:AZHAR B OMAR TARIKH NIKAH:24 DEC 2004 PEKERJAAN:SURIRUMAH TANGGA MENETAP:SEREMBAN, NEGERI 9 ASAL:JOHOR MAMA KEPADA: http://www.baby-gaga.com/() http://www.baby-gaga.com/() http://www.baby-gaga.com/() EMAIL:azani_mama@yahoo.com.my FP BIZZ:http://shaza7205.fotopages.com(shaza) BLOG:http://manja-kusayang.blogspot.com(manjaku) BLOG BIZZ:http://shazagshops.blogspot.com(Gshops) ... View this Fotopage entry
bunga mekar
Latest entry:Lunch @ Tupai2
salam. baru2 ni i jadik special guest for this team.. :-D. Planned by Ms.Reena to make a suprise bday celebration for her staff, Zhura.Juz a small party @ Tupai2..n tak sangka lak, staff dia yg lain buat suprise gak tuk Ms.Reena ni..tu pasal ateh cake tu ada 2 nama... LOL LOL neway, tq tu Ms.Reena for inviting me..next round ajak lagik yer..dengar2 cam nak p italian restaurant @ Sheraton..he he :-> i follow... :-D View this Fotopage entry
saya mau kungfu style!!!
Zai KuLiM
Latest entry:Salam warga fp yg sudah lama ku kutinggalkan....
View this Fotopage entry
umi kal wheldon
Latest entry:My Machine Room
Ini kerja auntie jika ada waktu lapang, selalu nya auntie mula kan kerja menjahit di waktu pagi, entah kenapa, di sebelah petang auntie lebih suka di meja computer dari menjahit, jadi pagi menjahit, tengah hari memasak dan petang bermain computer hahaha, masa bergitu pantas.....satu hari berlalu :-D Di sini ada sedikit sebanyak dari jahitan auntie untuk tatapan kawan2 di fp :-D, malas nak letak gambar2 yg lain kerana fp sangat lambat to upload photo...sabar aje lah View this Fotopage entry
masriyah yusof
Latest entry:RENUNGGAN
Salam, Di petik dari iLuvislam.com 1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali. 2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki solehah. 3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat. 4. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 5. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap t... View this Fotopage entry
Miss Creativecake
Latest entry:SELAMAT MENYAMBUT MA'AL HIJRAH 1431H...........
Assalammu'alaikum waramatuhllahi wabarakahtu Kepada Semua Yang Dirahmati Allah ” Sempena Ma’al Hijrah 1431H, marilah kita bersama-sama momohon kepada Allah agar umur kita, amal ibadat kita, rezeki kita, hidup dan mati kita sentiasa dalam peliharaan-NYA dan memohon agar kita dijadikan sebagai insan yang bertaqwa dan soleh. Amin.” Doa Akhir Tahun Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu ‘Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini... View this Fotopage entry
Raha niss
Latest entry:Holiday @Kuching - Part II
Sambung lagi... Naik sampan keseberang sana...ke kedai kek lapis Dayang Salhah. Rasa dulu sebelum.....err rasa sampai kenyang :-D :-D ...beli sedikit sebanyak, mintak dia packing siap, balik hotel nanti trus simpan peti ais dengan kotak2 tu. Dari kedai kek ni pergi pulak ke rumah bapa saudara ....memang dah buat temu janji dia dtng ambik kita orang kat situ ke Petra jaya (rumah dia la) sehingga menjelang maghrib baru berganjak dari situ....balik tu dia hantar kami sampai ke hotel. Destinasi... View this Fotopage entry
Ladybeads N Needles House
Latest entry:Ladybeads N Needles House - Menjalara Nurul
Menjalara Nurul - kain ala-ala ceongsam. cantik... :alien_abduct: p/s-thanks pae :-D View this Fotopage entry
Nurfikas Salleh
Latest entry:^_^Raya Cookies^_^
Salam semua.....Selamat Hari Raya Aidilfitri buat kawan-kawan dan pengunjung fotopage Nur. Diam tak diam dah seminggu kita berada dalam bulan syawal...... Ok lah Nur pun tak ada cerita yang nak diceritakan....Nur cuma nak kongsi dengan kawan-kawan kuih muih raya yang Nur buat tapi belum sempat nak update hari itu....abah along pun ada bertanya tak buat kuih ke tahun ini.....hehehe....lambat benar Nur nak update fotopage....terkedek-kedek macam penyu.LOL :-D View this Fotopage entry
Ida Isk
Latest entry:Bear Coklat untuk door gift ..
Salam untuk semua Bear Coklat nie boleh dijadikan sebagai door gift untuk sebarang majlis ya...Bear Coklat yang sedap nie dibuat dari coklat yang bermutu tinggi dan bukan cooking coklat ya...harga seperti dibawah :- 1] order 1- 50pcs = satu 80sen 2] order 1- 100 pcs = satu 70sen 3] order 100pcs keatas = satu 60sen note : jika anda ingin membuat tempahan sila contact ida at merpati66@gmail.com Maaf dah lama tak kemas umah kat sini , semenjak ada rumah baru kat http://merpati66.blogspot.com ,... View this Fotopage entry
ketupat raya - 50pcs RM30 saja
cek de sam
Latest entry:PINDAH "RUMAH"
HELLO, HAI, HI SEMUA KAWAN2, RAKAN- RAKAN CYBER.... FOTOPAGES TAK AKAN DI UPDATEKAN LAGI MEMANDANGKAN SAYA DAH PINDAH KE BLOGSPOT...... http://perjalananhidupku-sam.blogspot.com/ SAYA AKAN BIARKAN FOTOPAGES NIE UTK BERKONGSI RESIPI2 YG SAYA TELAH CUBA UTK TEMAN-TEMAN SEMUA.. SEKIAN. TERIMA KASIH. View this Fotopage entry
BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO
Latest entry:"I ingat U"
sofia...boxhousestudio dah hantar ke poli semalam...surprise!!!... :-D sofia nak moist chocolate cupcakes yang diserikan dengan black and white fondat serta kata-kata "i ingat u"...mmm...romantis sih!!!.....oppss... LOL jom jalan-jalan http://boxhousestudio.blogspot.com View this Fotopage entry
with moist chocolate cupcakes
Norhaima Abd Hamid
Latest entry:Hello & New Home
Hello dear frens, dah lama tak update FP nie, di sebabkan kesibukan dan juga baru buka rumah baru So di harap teman-teman cyber sudi melawat blog baru saya di http://rizaimaa.blogspot.com and my cake blog at http://cuppyncakes.blogspot.com LOL View this Fotopage entry
kamalina aka aimi
Latest entry:*** PENGUMUMAN ***
Bermula dari tika dan saat ini, aku akan terus aktif... tapi bukan di sini.... kalau rindukan kami, jenguk2la :- http://kamalina3773.blogspot.com (ni personal blog, bukannya yg kek tu).. ps: Selamat Menyambut Maal Hijrah utk semua... View this Fotopage entry
Happy Birthday my lovely boy...
malasSZz nSZr
Latest entry:selamat hari raya aidilfitri 2010
Upin dan Ipin bermain guli… Bermain guli berwarna-warni… Aidilfitri menjelang lagi… Jari disusun mohon diampuni… Dari Melekek pergi ke Umbai… Singgah kat Cheng beli durian... Kampung halaman melambai-lambai… Semoga selamat dalam perjalanan… Sana sini orang menyanyi… Lagu raya yang dulu, juga yang terkini.. Semoga meriah raya kali ini… 20 hari bulan kita jumpa lagi… InsyaALlah… salam sayang dari malasz..... View this Fotopage entry
rani ismail
Latest entry:Selamat Menyambut Hari Kebangsaan dan Bulan Ramadhan Al-Mubarak
Salam, Dah lama tak update fotopages ni. Maaf banyak2. Dah lebih 2 minggu tak boleh access site nie. Pelik dan ajaib sebab site lain tak dek masalah. Dah berkali2 telefon geng TM (streamyx,) tanya & report pasal problem nie. Dah fed-up dah. Anyway, bakedecorate2u masih beroperasi dengan jayanya. Dan buat masa ini, sebarang pertanyaan dan communication boleh dilakukan melalui http://bakedecorate2u.blogspot.com. babai ... :-D View this Fotopage entry
from shima...
sygsal selalu
SALAM SAHABATKU SEMUA...... ANDA SEMUA DIJEMPUT KE MEDAN SELERA SAL...SEKALI MAKAN PASTI NAK LAGI...HE HE HE..... DENGAN RASMI NYA......MEREKA-MEREKA INI ADALAH SAHABAT DI ALAM MAYAKU..... SCROLL UNTUK MELAYAN ENTRY-ENTRY YANG BARU...... View this Fotopage entry
srs feqah
Latest entry:KUDAT Sabah
Assalamualaikum & salam 1 Malaysia.. WHEN THERE'S A WILL THERE'S A WAY Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Lebih kurang macam 'Hendak 100 daya tak hendak 1000 dalih'. Kalau kita mahukan sesuatu sudah tentu ada cara, tapi jangan pula malas berusaha. Kalau sendiri malas, itu sengaja cari nahas............... UPDATE 2011 Fuuhh..5 bulan tak update..Tengok macam dah sunyi je fp ni, tu yang maleh nak update. Tapi sayang la pula tak dapat nak tulis kenangan & coretan 2011. Kalau FB tu setakat update st... View this Fotopage entry
arif aiman
Latest entry:PHOTO COLLAGE
Paint Shop Pro XI ~ Tutorial COMBINE PHOTOS TO CREATE A PHOTO COLLAGE ------------> Task 1: Open File 1. ExecutePaint Shop Pro XI 2. Open the images by using (File --> Open) or click on the “open” icon on the toolbar or press key. The “open” dialog box as Figure 1 below will appear. Figure 1: Open File 3. Select the file(s) you want to open and click the “open” button or press key. 4. All your selected image(s) will be opened on the workspace. ... View this Fotopage entry

View this Fotopage latest entry
azura naem
Latest entry:Hey,Cupcakes! - Dates Updates
(This is a STICKY POST. Please scroll down for latest postings and Hey,Cupcakes! End of Year Promo!!) Assalamualaikum, Hullo Everyone...!! Hey,Cupcakes! @ Facebook. Guess who's on Facebook??! Almost everyone and now Hey,Cupcakes! are too!! ^_^ Please do check out : http://www.facebook.com/heycupcakesmalaysia Your "LIKES" are SoOOOooooOO WELCOME there! Thanks for the support, we love you too. Here's my DATES UPDATES [as of 6th October / 3.00 p.m] : 7 - 14 September - CLOSED FOR AIDILFITRI... View this Fotopage entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016